1

Topic: 10 Aprilie: De ce ar trebui sa cumpar Black Butler?

Luna aceasta, Yen Press a lansat al cincelea volum din seria Black Butler (Kuroshitsuji) de Toboso Yana. Am vrea sa faceti un exercitiu de imaginatie (dupa 10 zile de concurs stim ca puteti) si sa va imaginati ca vreti sa convingeti un prieten sa isi cumpere aceasta serie de la noi.

Posteaza-l pe acest thread iar la sfarsitul zilei juriul MangaShop (complet subiectiv) va decide cine a scris cel mai convingator review.

Iti recomandam sa compui textul intr-un fisier, pe calculatorul tau, si de abia apoi sa dai Copy+Paste aici cand e gata. Altfel pot aparea probleme legate de timeout pe site.

later edit:
Toate post-urile voastre au fost interesante: naturale, pline de pasiune si multe din ele si convingatoare. ele mai tari... Cele care ne-ar fi determinat sa punem mana pe carte si sa o citim au fost cele scrise de MisaPyon si de Kasuga Fujiwara. Din cele 2 insa a trebuit sa alegem un castigator... iar acela este Kasuga Fujiwara. Felicitari!

into making people happy business

2

Re: 10 Aprilie: De ce ar trebui sa cumpar Black Butler?

O sa sparg gheata! 8DD
Ah, ce bine~
Sa zic ca ma pricep la asta. Am convins multi sa il citeasca si nam primit reclamatii XDDD

In fine. Nu ti-ar placea ca intr-o dimineata sa te trezeasca un tanar chipes, imbracat ca un majordomn, rabdator si cu zambetul pe buze? Nu ti-ar place sa gusti din cele mai delicioase mancaruri din lume preparate de catre acel tanar frumos? Sau sa aibe grija de fiecare aspect al imbracamintii tale, ca sa arati impecabil?

Lasand astea la o parte, ai o groaza de munca de facut. Ai o fabrica de jucarii de condus si nu numai. Sa zicem ca intra un hot in casa ta. Ce faci? Nu poti face nimic? Nu-i problema. Cheama-l si va veni. In doi timpi si trei miscari el il va face K.O. pe hot si tu vei respira usurat.

Cine este el? Ce este el cu adevarat? Ce te asteapta? Cum era Londra in anii 1890? Nu dureaza decat foarte putin sa aflii aceste detalii, asta daca cietesti Kuroshitsuji/ black Butler~~

3

My turn...tineti cont ca a trebuit sa ma documentez neavand manga-ul smile)
Observatii: am incercat sa nu par oficiala si formala ci sa ma adresez prin mail unei prietene in cautare de mangauri bune big_smile

Heya.ce mai faci?:D
Mie tocmai mi-a venit acum cateva ore volumul al cinci-lea din Black Butler (Kuroshitsuji),l-am citit pe sarite si e absolut magnific,grafica geniala,povestea e awesome.
E vorba despre un servitor loial pe nume Sebastian,care e un perfectionist :3 are grija de maestrul sau in varsta de 12 ani pe nume Ciel Phantomhive(si el e dragut :3 ).
Sebastian e plin de maniere,un adevarat gentleman,cunoaste artele martiale,stie sa gateasca,intotdeauna atent la cele mai mici detalii…e pur si simplu genial,exact pe placul tau. xD
Poarta un costum negru de majordon,e inalt si are un zambet prefect ~ Ce altceva si-ar putea dori o fata?*dies* L-am cumparat de pe www.mangashop.ro ,la un pret foarte accesibil,se merita banii,e ultra tare. De asemenea,mai au inca 4 volume din Black Butler,planuiesc sa le cumpar pe toate cat mai curant posibil. :X Ti le recomand cu caldura,tipul e o bunaciune. Rawr. : ))

4

Hey! Auzi, am descoperit un anime foarte misto! Mi-a zis o prietena sa ma interesez si zau ca nu m-a dezamagit. Stii cu ce era? Este vorba despre demoni si chestii cu magie neagra! Pfoaiii sigur ti-ar place! Este un baiat asa de scumpel! Il cheama Ciel~ Are o personalitate din aia super serioasa si Tsundere ~ In fine, nu chiar tsundere…dar gen, cum e Sasuke din Naruto, asa super serios si destept. Si tot 13 ani are! Si apoi a facut un contract cu un demon pe nume Sebastian, care pfoaai arata asa misto! E super puternit si se pricepe la toate! Si se petrece in Anglia si totul are un aer asa Victorian! Si apoi mi-am dat seama ca sunt pe un site! Doamne deci daca ai sti ce prêt bun e! Deci, chiar merita sa le cumperi, ai sa vezi! Sa te lauzi si tu ca ai niste manga pe-acasa, sin u orice fel de manga! Kuroshitsuji, pe langa ca e misto, mai are si niste desene de te lasa pe spate! Si multe chestii detective, batai, sange, shonen ai! Tot ce-ti doresti! Deci eu mi le-am luat dup ace mi le-a recomandat fata aia, si crede-ma…o meritat!

mde...si eu in goana mea disperata dupa oua :I totusi, zic ca asta nu-mi iese, sigur...Daca nu mi-a iesit concursu de ieri, cu care eram mai confidenta, atunci asta clar nu xD Dar incercarea moarte n-are

5

Ce spui, n-ai vrea sa incerci Kuroshitsuji?
      Nu trebuie sa te iei niciodata dupa parerea generala de pe Internet. Desi multa lume poate spune ca nu i-a placut,si aici vorbesc de orice manga/anime, acele persoane s-ar  putea sa nu aiba aceleasi preferinte ca si tine. Si din as ghici eu, si tie iti plac cam aeleasi serii ca si mine, desi si parerile noastre mai difera.
        Nici nu trebuie sa iti placa bishounenii ori stilul de desen detaliat si atent facut ca sa-ti placa Kuroshitsuji; desi o sa gasesti destule personaje dupa care s-ar putea sa ti se plimbe ochii, manga-ul nu se rezuma sub nicio forma la asta. Are o poveste ce te face sa ramai in priza pe tot parcursul lecturii, destule personaje iesite din tipar-- Sebastian mi se pare unul dintre cele mai misterioase personaje pe care le-am vazut! Nici acum nu sunt sigura ce gandeste tot timpul...-, si ce e mai important, desi are o tema mai intunecata, legata de demoni si chestii asemanatoare, nu e nici o serie din aia de te trimite-n depresie, nici una plina de glume nesarate si chibi peste tot de o sa te plictiseasca. Pe mine una m-a surprins prin felul in care se schimba atmosfera asa fara sa para ciudat, si alterna de la anumite sentimente la altele.
      Ca sa nu mai spun de unul din punctele forte ale manga-ului e ca nu te face sa urasti personajele ori intamplarile. Pe mine una, ma tot enerva Victorian Age si chestiile-astea englezoase, dar citind Kuroshitsuji cred ca mi s-a schimbat parerea destul de mult.
       Sunt sigura c-ai mai auzit si tu de el, macar in treacat, si n-am vreo intentie sa-ti stric placerea de a citi cu detalii legate de poveste.
       Sfatul meu e ca n-ai nimic de pierdut daca-l incerci; nu, lasa-ma sa reformulez: ai de pierdut daca nu-l incerci!Mai ales ca spui ca ai vrea o serie mai unica. E unul din manga-urile mai lipsite de clisee, care sunt mai rare zilele-astea, si de asemenea unul din preferatele mele.
Or mai fi si chestii care poate nu ti-or placea, dar dupa parerea mea, merita banii!
Frate,as putea vorbi toata ziua...

6

Yo, fellows!  =^.^=
Am auzit de la o sursa sigura ca v-ati saturat de toate manga-urile shoujo pline de dragalasenii si ca sunteti in cautare  de niste « bishonen » in adevaratul sens al cuvantului. Ei bine, bucurati-va sa auziti ca Kuroshitsuji a ajuns la al cincilea volum publicat in limba engleza.
Sigur stiti ca este vorba de Ciel si Sebastian ( Yea, yea, acei bishonen misteriosi). Daca inca nu v-ati amintit, permiteti-mi sa va explic… pe scurt.  Ciel este un baiat de 12 ani care a facut un pact cu demonul Sebastian.  La o anumita varsta, zvonurile spun ca ii va lua inima lui Ciel dar haideti sa nu ne aventuriem intr-un fanfic. Deci, cum spuneam, facand pactul acesta, Sebastian trebuie sa-l slujeasca pe orfanul dar totusi calculatul Ciel. Trebuie sa mentionez ca face parte dintre familiile acelea bogate, stiti voi.
Din punctul meu de vedere, Kuroshitsuji face parte din cele cateva manga-uri demne de a fi citite in intregime. La inceput, nu pare mare lucru. Vreau sa spun, cine n-a mai auzit de un baiat care face un pact cu un demon, nu ? Dar nu renunta. Aceasta manga iti va oferi un entuziasm mai mare decat iti poti imagina.
Oh, era sa uit. Asta nu era singura veste buna, defapt, ce v-am spus mai sus doar v-a necajit deoarece fiind licentiat, nu prea mai poti gasi Kuroshitsuji online. Dar auziti(ei bine, in cazul nostru doar cititi) si va minunati :: Din 15.04.2011 poti achizitiona acest volum la pretul de doar 37 lei (oh cmon, its « just » ?) prin intermediul echipei MangaShop.  Enjoy it ! :3

7

Edit: un mic edit in povestirea disperarii (dupa Kuroshitsuji, adica XD)

Ehehehe...cand vine vorba de preferatele mele, Kuroshitsuji e printre primele pe lista. Normal, primul lucru care m-a atras au fost: za bishies!!! Nici n-am mai stat sa citesc bine descrierea. Mai pe sarite, ca nu mai puteam astepta sa m-apuc de el. Mwahahaha.. dar pe sarite a fost de ajuns, ca am fost imediat trasa in gaura neagra..ahem..adica inspre a citi mangaul. *grin* Toate ca toate, bishiez and great story, dar pana nu vezi, nu crezi. Si si-asa nu intelegi prea multe daca nu experimentezi, hehe. Dar cand am inceput sa citesc, mi-au ramas ochii beliti, nu alta! mwahahahahah!!!1 Doaaa', Toboso Yana deseneaza mult prea gozav!. Are stilul ala al ei care nu poate fi confundat, si care este in acelasi timp foaarte frumos, detaliat si ..nici nu stiu ce epitete si metafore sa folosesc, caci asta nu e ceva ce poate fi descris. (ca sa nu mai zic ca as da orice sa pot desena asa). Ohoho, apropo, ochii nu mi se mai dezlipeau de la frumusetea de Sebastian. E mereu asa, foarte cute, kawaii, dragalas, cum mai vrei sa-i zici, dar cand isi pune o fata de-aia diabolica, nuuu, nu te sperii, cazi de pe scaun de supraincarcare cu frumusete. XD Povestea e foarte unica, lucru datorita...din cauza caruia chiar nu mai are cine sa te ridice de pe scaun sau macar sa-ti atraga atentia. Cred ca daca s-ar face karaoke foarte fals langa mine si s-ar arunca cu petarde la picioarele mele (in acelasi timp) tot nu m-as opri din citit. Dar mi-as apara mangaul cu pretul vietii!!!!! Si o mica zgaretura daca se face pe coperta, devin yakuza din cap pana-n picioare..Uhuhu..apar o cauza nobila...nu? Ca tot veni vorba, mi l-am cumparat (nu-ti zisesem inca, nu?). Au aia pe mangashop.ro pana la volumu' 5. Le-am luat pe toate odata (i-am stors de Kuroshitsuji ahahahaha!!! *evil*), desi nu mai pup eu manga curand! (lol) Si asta fiind o gluma, caci nu ma las eu asa, cu una cu doua, asta e un hobby - colectionatul de manga- mai rau ca orice viciu. Daca sunt doua lucruri la care nu pot renunta nici daca-mi pui cutitul la gat sunt cititul de manga/vizionarea de anime si mancatul. Nu mai pun dormitul, ca din cauza mangaurilor si etc, putin imi pasa de el. Kekeke. O, da, unde ramasesem..da..eram la poveste. N-o sa-ti dau eu spoilere acum, ca cel mai bine e atunci cand nu stii la ce sa te-astepti, nu? dar mangaul asta combina multe lucruri geniale, si nu asa, halandala, cum mai exista pe lume chestii nereusite in combinarea asta de elemente (ma refer la orice, nu numai manga/anime), asta e pure and epic win!! Este vorba de un baiat de 12 ani, Ciel Phantomhive, care este acum capul familiei Phantomhive (te las pe tine sa afli cum s-a intamplat), si majordomul lui, Sebastian Michaelis. (care de fapt-am sa zic asta, ca sigur o sa iti trezesc imediat interesul- este demon. Kyaa!!) La prima vedere, pare ceva destul de normal, dar cu cat povestea se desfasoara, cu atat mai interesant devine. Oo, si mai tarziu apare si un print foarte frumos si cyute, o sa vezi tu. Cam tot ce am zis suna aproape ca si un manga stupid pentru eye-candy, dar toate intamplarile, trecutul, drama, tragedia, psihologia, frumusetea, si momentele de actiune sunt atat de grozav desenate si atat de bine prezentate si create, incat te ridici de pe scaun, sari in sus, te-arunci pe geam de la atata "excitement"! (bine, sa nu faci faza cu aruncatul pe geam). Eu una, la fiecare imagine aveam o reactie, bine ca eram singura, ca altfel ma credea toata lumea nebuna. Personaje care mai de care mai diferit si unic, cred ca pot enumera numai doua mangauri cu personaje asa de grozave, si unul din ele e Kuroshitsuji. Pe Sebastian n-o sa-l "citesti" niciodata, cred. Frumusete rara, se poarta ca un gentleman (sau mai degraba ca un majordom?), face orice (nu, chiar orice!), si e atat de misterios, cu expresia aia a lui prin care nu prea-ti dai seama ce gandeste. Si Ciel, eu una n-am mai vazut asa personaj principal grozav. Numai mancatori de pamant de frica, sau cite stie ce inocenti sau aliati ai dreptatii, (nu a asta nu ar fi un lucru bun in felul lui), dar el reuseste sa ramana asa..pur si kawaii (ups cred ca iese la suprafata fanul din mine), dar in acelasi timp crud si rece. Nu mai zic de altii, ei sunt personaje principale si vei vedea imedat ce fel de presonaje sunt, dar ceilalti sa ramana secret, ca sa ajungi cu o expresie de-aia geniala pe fata (oh ce-as vrea sa vad)
    Ahemm..nu m-astept sa ma crezi asa usor, ca asa-s eu, imi merge gura toata ziua daca ma pui sa vorbesc de ceva care mi-a placut rau da tot (da rau da tot, am facut maraton si acum ma zvarcolesc asteptand continuare!!). Sunt sigura ca dupa ce o sa vezi cum e, o sa-l vrei si tu in mana. Sa nu-mi spui ca nu ti-am zis ca va fi asa dupa ce devii fan! Poate il citesti si vorbim de el impreuna, si, daca vrei sa-l cumperi, sa-ti faci o poza cu mangaul in mana si ni le trimitem (imi fac si eu, normal). Dar ca sa stii, pozitia cu mancatul mangaului, asa bagat pe gat tinandu-l deasupra , e a mea, doar te-anunt. Dar poti s-o faci si tu. Mwahahahahahahahahahah
PS Doaamne, toate copertile sunt cu Sebastian, ce ti-ai putea dori mai muuulltt???!!!! Kukuku

Last edited by Kasuga Fujiwara (10.04.2011 18:44:07)

8

Edit: Eu astazi mi-am facut cont si am incercar sa fac ceva interesant, fiind prima mea postare. Am urmarit manga si anime-ul, dar nu chiar pe tot asa ca voi incerca sa par ca stiu multe.

Nee..nee....am auzit de la cineva ca ai cauta un manga care ai vrea sa-l citesti dar in care nu vrei sa gasesti o grafica proasta sau personaje aiurite care gandesc intr-un mod ciudat. M-am gandit eu bine si mi-am scotocit printre anime-urile mele preferate si-am dat de acesta : Kuroshitsuji/Black Butler. Cum spune si cuvantul "preferat" este unul dintre manga-urile/anime-urile pe care le iubesc. Ca sa-ti spun pe scurt, acest manga merita citit deoarece contine acele elemente care iti fac inima sa tresara atunci cand deja te-ai apuncat sa o citesti. Probabil, cum vei deschide manga-ul pt al citi te vei intreba "cine este acesta?", "oare unde se petrec toate astea?", "acesta este un servitor?" si apoi vei spune "Cat de dragut si interesant e". Dar ca sa nu mai lungesc mult iti voi spune asa: aceasta manga este despre un baiat care si-a dat sufletul unui demon pe nume Sebastian(e cel mai dragut demon pe care l-am vazut in viata mea), care ii va deveni si servitor, dupa ce parintii i-au murit intr-un incendiu. Aceste fiind spuse, el este doar un baiat de 12 ani care vrea sa para un adult matur si sa demonstreze ca familia lui nu a murit in zadar. Eu presonal, am cumparat toate cele 5 volume de pana acum si chiar sunt foarte bune, avand o grafica foarte buna iar fiecare personaj are caracterul lui, amuzant sau mai ciudat. Si actiunea este foarte interesanta, deaorece se petrece in era Victoriana, in Londra. Cu toate acestea, cred ca vei gasi foarte interesante personajele si actiunea si vei vrea neaparat sa citesti (stiu asta din propria expreienta ^_^). Stiu bine ca Yana Toboso a vrut sa creeze acest manga ca sa ne inveseleasca si sa demonstreze ca cateodata viata nu este atat de dificila, dar nici atat de usoara, cele mai multe momente cu adevarat frumoase rar fiind intalnite.
     Si chiar poate iti va prinde bine sa-ti schimbi si tu putin atitudinea si felul de a gandi. Chair si asa, cred ca acest manga merita citit, si chiar din mai multe motive:
1. Grafica este excelenta iar pesonajele imacutate
2. Este unul din cele mai cautate manga-uri(si greu gasesti sa cumperi, mai ales ca la noi in tara rar intalnesti oameni ca sa foloseasca cuvintele "manga" si "anime")
3. Cum am spus si mai sus, actiunea se petrece in era Victoriana, si stiu bine ca multora dintre noi le plac manga-urile care au actiunea in secole mai trecute (^_^)
4. Se aseamana foarte bine cu viata unui bogatas, dar este mult mai trista TT_TT
     Cam atatea informatii poti sa iti dau "pe scurt", dar daca chiar incepe sa-ti placa din ce am descris eu mai sus tu poti obtine mult mai multe informatii despe acest manga^_^. Aaa...era sa uit (ceva important) : daca chiar te intereseaza poti comanda primle 5 volume de pe site-ul mangashop.ro, si chiar deloc scumpe.
     Daca ti sa parut "curios" pana acum, iesi repede de pe acest site si cauta si citeste manga. Daca nu, iti urez succes la cautarea unui manga portivit tie. ^_^

9

Ti-era dor de o poveste care sa te zguduie din temelii si sa-ti reanimeze pana si simturile cele mai molcome? Ei bine, draga mea, iti propun sa faci o incursiune in Londra epocii victoriene, unde cartea ta de vizita e reprezentata mai mult ca oricand de comportamentul tau in sanul societatii. Nu degeaba 70% din personaje par facute din carton si la propriu si la figurat. De vreme ce esti singur intr-o lume ostila, devine o adevarata necesitate sa fii duplicitar. Iar tanarul nostru de 12 ani, Ciel Phantomhive, cainele de paza sau mai degraba Cerberul Reginei, nu face exceptie, deoarece ascunde un secret terifiant. Un secret care l-ar duce la pierzanie daca oricine in afara de al sau loial majordom l-ar sti, tocmai deoarece tine de un pact faustic. Da, ai auzit bine. Povestea depaseste limitele supranaturalului si iti va tine inima in pioneze pe masura ce vei rasfoi paginile. Titlul tradeaza natura demonica a majordomului, care, de la sine inteles bishounen *roar*, e un adevarat factotum, dovedindu-se un maestru in absolut orice actiune intreprinde, pentru a respecta cu sfintenie (/sarcasm) contractul semnat in carne vie. Artwork fain? Check. Personaje verosimile? Check. Atmosfera Londrei de altadata redata fidel (as indrazni sa spun “fidelisim”)? Check. Tensiune, suspans si actiune de cinci stele? Check.
Te invit asadar sa te lasi si tu vrajita. Nu vei regreta nicio secunda!

10

Review:
Eram un om dintr-o mie; o rotita dintr-ul intreg sistem, un suflet plutind de-a lungul coridoarelor Palatului Copiilor, intr-o dimineata frumoasa de toamna. Doar atat… pe atunci nu constientizam, insa, asta, ca doar un pui ce, pentru prima oara iesit din ou, descopera minunile lumii care-l inconjoara. Peste tot in jurul meu, vedeam oameni costumati in diferite personaje, unele complet necunoscute iar altele despre care de-abia auzisem… uimita, intorceam ochii mari si curiosi peste tot, incercand, parca, sa imortalizez totul in memoria mea, pentru ca sa retraiesc aceste senzatii coplesitoare din nou si din nou, pentru o viata.

Atunci a fost pentru prima oara cand am aflat de Kuroshitsuji. Nici eu, ca toti ceielalti care aud de aceasta manga, nu am inteles de ce era asa de apreciata; peste tot, ba oameni imbracati ca Ciel si Sebastian, ba semne de carte cu bietul copil in rochie… chiar si un fanfic in stil manga cu personajele numite!

Intrigata, si tot asa, m-am pus, imediat ce am ajuns acasa, in fata calculatorului si am inceput sa ma uit la anime... este una din cele mai bune serii pe care am citit-o/vizionat-o vreodata!!!!!!!!! Dar pentru ca review-ul nu este despre seriale, trec mai departe.

N-am rezistat si, ca oricare fan, am comandat primele 2 volume. Nici nu se compara cu ceea ce vazusem pana atunci!! Seria, in sine, este despre un majordom-minune, care, pe langa faptul ca repara tot ce strica ceielalti 4 servitori ( dezastre care, uneori, se ridica la valori colosale) mai trebuie si sa satisfaca mofturile capului familiei, Ciel, un baiat orfan de vreo 13 ani. Cu toate calitatile mentionate, la care se mai adauga si frumusetea, nu-i de mirare ca acesta este, de fapt, un demon!

Unul dintre cele mai uimitoare aspecte la manga sunt graficele. Desi nu-mi place DELOC personalitatea lui, m-am indragostit fara speranta de majordomul mentionat, de la primul desen cu el pe care l-am vazut! Pentru a completa lista plusurilor, adaug intensitatea actiunii, care te prinde inca din prima clipa si, surprinzandu-te cu originalitatea ideii, iti transmite unele informatii mai mult sau mai putin cunoscute legate de viata in Anglia secolului al XIX- lea.

Mi-a fost foarte greu sa ma gandesc la minusuri pentru serie, ca sa fiu corecta fata de cititori; probabil ca suspansul pe care ti-l induce al doilea volum ar putea fi considerat neplacut, intrucat se termina chiar inaintea unei lupte foarte importante. Dar nu e nimic ireparabil.

Voi conclude cu un sfat, pentru oricine vrea sa citeasca ceva de calitate, transmitand multe sentimente, unele de fericire iar altele de tristete si suferinta; cumparati kuroshitsuji!!!

n-am rezistat >.< nu tin sa castig, dar mi-a placut prea mult seria! tongue:P smile sper sa va distrati citindu-l.

a quest of chasing the supernatural is never a quest of boredom

11

So many good reviews *___* i'm gonna lose xP