Legenda Printesei Sakura constituie o suprapunere mixata uniform a genurilor Fantastic, Istoric si Romantic. Aceste genuri constituie un coctail incantator, unde iubirea transpusa intr-o epoce trecuta a traditionalei Japonii, este pictata intr-un portret al fantasticului, ce poate fi pe placul oricarei fete. Aceasta poveste, insa, este subliniat de un fir epic clasic, reluat un multe manga-uri, si insirat intr-un mod aievea si nu foarte reusit. Cu toate acestea, povestea in sine, desi clichée, este captivanta de la anumite secvente, si te atrage inspre a citi mai mult.
Povestea: Inca din primele 30 de pagini ale manga-ului, cititorului i se fac cunoscute toate detaliile importante ale acestei manga. Printesa Sakura, desi avand frageda varsta de 14 ani, este sortita sa se casatoreasca fara voia sau acordul ei cu printul Aoba Oura. In peisaj se introduce un tanar splendid, cu insusiri trupesti impecabile, insa cu o personalitate impertinenta in fata printesei, cu toate ca el era un simplu mesager. Acesta soseste sa o informeze pe printesa cu privire la casatoria ei cu printul, spre indignarea ei. Aceasta veste o duce la fortarea ei de a parasi incinta cladirii in care locuia, insa numai dupa ce i-a fost prezentat cititorului faptul ca ea nu are voie sa se uite la luna plina. Insa se pare ca dupa ce fuge, ea priveste luna plina, si aceasta se transforma instantaneu intr-un monstru mitic. Insa inainte ca ea sa fie ranita in vreun fel, mesagerul o salveaza la timp. Iar dupa ce a certat-o, Byakuya, o batranica ce se ingrijea de Sakura, ii spune povestea trecutului ei si a sortii ei fatidice. Astfel, printesa este atrasa intr-o vasta batalie care este nelipsita de elementele romantice.
Personaje: Dupa cum ati aflat, personajul principal este printesa Sakura, o printesa rasfatate, a carei greutati este asociata cu una a unui 'urs', in ciuda aparentei sale extrem de delicate si feminine, ca a oricarui alt personaj anime. Ea este un exponent al personajelor Tsundere, personaje care desi au un strat exterior de rautate fata de lumea din jur, in interior sunt foarte blande. Probabil v-ati obisnuit cu acest gen de personaje, intru-cat sunt prezene in majoritatea animeurilor noi.
Arta: Este un stil destul de frumos, in care este accentul pus pe detalii, insa se pare ca mai putin pe anatomie. Insa aceasta ignoranta a anatomiei, si greselile de rigoare sunt prezente in majoritatea mangaurilor mai vechi. Insa personajele au expresii frumoase, placute.
Pareri personale: Personal, nu mi-a placut aceasta manga de nici-o culoare. In primul rand, daca nu esti un fan al acestui gen fictional, nu prea poti sa-l citesti fara sa-ti dai ochii peste cap la acele cliseuri deranjante chiar. Un alt motiv al displacerii mele a fost povestea a carei detalii au fost toate concentrate in primele pagini. Actiunea a inceput brusc, ca si cum am fi fost deja in mijlocul mangaului, toate ideile au fost rasturnate asupra cititorului intr-un mod coplesitor, sentimentele au avut o incercare evidenta de a impune anumite sentimente, insa efectul a fost tocmai contrariul celui scontat...Mda. Cu alte cuvinte: daca esti obisnuit cu o manga a carei poveste este complexa, asternuta uniform, cu o psihologie mai analitica, din care cititorul trebuie sa mai si deduca anumite lucruri, NU cititi aceasta manga. Insa, stiu si eu, daca suntei la o varta de vreu 12 ani si sunteti obisnuiti cu mangaurile shojo, si in care urmariti doar firul iubirii si al trairilor personajului principal, ar putea fi pe gustul vostru.
Deci PS...a fost o DURERE sa citesc aceasta manga x'D da na, ce nu fac eu pt oua~ Multumesc pt atentie ^u^
PPS: MULTUMESC TEMELOR LA ROMANA, SI ANUME COMENTARIILOR LITERARE, CARE M-AU AJUTAT SA INFAPTUIESC ACEST REVIEW x'DD