1

Topic: 4 Aprilie: Mini reviews pentru Sakura Hime de Arina Tanemura

Incepem saptamana cu o propunere: VIZ Media a lansat primul volum din seria Sakura Hime Kaden (The Legend of Princess Sakura), cea mai recenta manga realizata de Arina Tanemura. Vrem sa citim parerile voastre despre aceasta serie. Sa le zicem "mini-reviews". Nu trebuie sa scrieti review doar daca va place seria, puteti sa ne scrieti si ce lucruri nu va plac la ea. Indiferent insa de opinia pe care o aveti, e bine sa fi citit deja cateva capitole ca sa fiti in cunostinta de cauza.

Posteaza-l pe acest thread iar la sfarsitul zilei juriul MangaShop (complet subiectiv) va decide cine a scris cel mai util review.

Iti recomandam sa compui review-ul intr-un fisier, pe calculatorul tau, si de abia apoi sa dai Copy+Paste aici cand e gata. Altfel pot aparea probleme legate de timeout pe site.

Later edit (la sfarsitul zilei):
Si azi a fost o zi intensa. S-a postat pana in ultimul moment :-D
Am citit parerile voastre si ma bucur ca au fost atat de variate: atat ca mod de prezentare, cat si ca idei. Este greu sa decizi care review ar fi cel mai util pentru cineva care vrea sa decida daca merita sa citeasca sau nu o carte. Depinde mult si de gusturi. Castigatoarea noastra de azi cred ca a reusit sa echilibreze cel mai bine propriile pareri cu elemente obiective. Asa ca azi castigatoare este onciu. Ea este cea care primeste al patrulea ou de Paste. Felicitari!

Pentru mai multe info despre concursurile noastre de Paste si castigatori intra pe pagina campaniei "Vezi ce-ti aduce iepurasul!"

into making people happy business

2

Re: 4 Aprilie: Mini reviews pentru Sakura Hime de Arina Tanemura

Alta opera realizata de Arina Tanemura, Printesa Sakura (as in Sakura Hime Kaden) este o manga de gen shoujo impletit cu fantezia ce pare destul de obisnuita la prima vedere, dar odata ce incepi sa o citesti, vei descoperi ca e mai interesanta decat ai fi crezut. Povestea de axeaza mai mult pe Sakura, o printesa care traieste singura cu doar cateva servitoare pe un munte. Cand s-a nascut, a fost decis sa fie logodita cu printul Oura, un fapt cu care nu se prea intelege deoarece intotdeauna a vrut sa isi aleaga singura soarta.
Desi personajul principal, Sakura, are o personalitate des folosita, aceasta manga este unica in alte aspecte precum povestea si celelalte personaje secundare.
Personal, mie mi-a placut si inca imi place aceasta manga. Daca ti-au placut celelalte opere ale Arinei Tanemura, sunt sigura ca nu vei fi dezamagit/a.

Last edited by HinoKahoko (04.04.2011 13:05:03)

3

Este o poveste tipica genului acesta, numai ca au reusit sa faca personajul principal si mai enervant ca de obicei.
  Nu are logica de ce o "printesa" a fost lasata intr-o casa fara armata de "profesori" care sa o invete cum sa se comporte in societate, mai ales daca ea urma sa fie consoarta printului [acelasi lucru as putea spune si despre print care se plimba hai-hui fara niste paznici cu el or ninjas...SOMETHING;
plus ca erau copii, cu atat mai pretiosi ar trebui sa fie].
  Eroina este bipolara, acum zice ca nu accepta casatoria, acum zbiara ca e imposibil ca cineva sa ii vorbeasca nepoliticos unei printese logodite cu printul mostenitor...
  Intorsaturile de situatie sunt evidente cu multe pagini inainte sa se intample.
  Character designul este....din nou tipic. Ochii aia mai mari decat fata ma enerveaza la culmea si au facut insuportabila citirea [i'll have nightmares >>].
  Batranica imi aduce foarte mult aminte de batranica din Inuyasha.Always there to provide important plot-points (pt inceput, cel putin).Nici macar nu ii explica clar de ce sa nu se uite la luna.Poate ca daca batrana i-ar fi zis ca asa gasesc demonii victimele, nu s-ar mai fi uitat (dar la cat de desteapta pare...nici plotul nu ar fi avanstat daca ar fi facut asta).
  Bineinteles ca nu erau toate acestea de ajuns asa ca hai sa se transforme si in Sailor Moon...SAILOR MOON! -__________- Are si personalitatea lui Usagi (plange instantaneu, mananca non-stop si nu se ingrasa, se cearta cu viitorul ei sot, are accese de furie si e razgaiata la culme, are si un 'animal' ajutator).
  There aren't any good points to it!And the prince suffers from the Edward-I-am-stalking-you-disease. >.>
  Sunt fana shojo manga, dar uneori nu ma pot aduce sa citesc asa ceva.It's too much! Big NO-NO!

Last edited by shinji (04.04.2011 16:55:56)

4

Dupa primele cateva pagini chiar m-a captivat povestea aceasta. Eu ador manga Arinei Tanemura, nu imi place doar stilul in care deseneaza, ci si povestile. Povestea din Sakura Hime nu este una foarte originala, dar pana la urma, la cate manga s-au facut pana acum, s-au cam luat ideile splendide, numai un geniu in povesti manga poate avea o noua idee care sa nu fie luata deja.
Imi place personalitatea Sakurei pentru ca este foarte draguta, ii place sa zambeasca, este acel tip de fata care se comporta ca un copilas mic, dar nu e asa de enervanta. In acelasi timp, este si misterioasa si inca mai avem multe de aflat despre ea.
Actiunea este foarte spectaculoasa pentru un manga, imi place extrem de mult ideea cu luna plina si cu demonii, iar costumul de lupta al printesei Sakura este foarte frumos. Sabia aceea o pune in pozitii foarte amuzante  big_smile
Consider ca Arina Tanemura a facut dintr-o poveste obisnuita cu o printesa logodita cu un print de cand era mica si care nu vrea sa se casatoreasca cu el, una foarte interesanta, misterioasa si frumoasa, adaugand si fictiunea spectaculoasa dintr-o poveste de gen Magical Girl, dar combinata si cu caracteristica specifica autoarei, creaturile divine sau malefice, in cazul acesta demonii.

I'm an angel and I'll be waiting for you at the Gates of Heaven, so don't forget about me...

5

O sa incep prin a spune ca Tanemura Arina este preferata mea mangaka. In principal imi plac povestile ei, care pana acum au fost atat romantice cat si dramatice. Despre stilul de desenat nu numai ca nu am nimic de comentat dar pot sa spun ca da povestilor ei o aura aparte: una magica, atat datorita screen tone-urilor cat si a personajelor. Personajele Arinei sufera, ca ale majoritatii desenatorilor, de cam acelasi look; desi personajele feminine difera vizibil(Amamiya Ushio din The Gentlemen's Alliance Cross e unica in manga-urile Arinei atat ca imagine cat si ca si caracter), sunt foarte putine diferente intre personajele masculine din serii diferite.

Sakura Hime Kaden este cea mai recenta manga a Arinei. Povestea se bazeaza pe legenda japoneza a Printesei Kaguya(Kaguya Hime - The Tale of the Bamboo Cutter) despre care se spune ca a venit din Capitala Lunii si s-a intors la final pe Luna. Printesa Sakura, in cazul de fata, are o personalitate similara cu cea a celorlaltor personaje principale feminine ale Arinei (Haine, Mitsuki, Kyoko, Jeanne) - este draguta si are o personalitate deschisa, este sincer si total indragostita de printul Aoba, iar uneori le face probleme celor din jur cu firea ei rebela. Printul Aoba, din nou, la fel ca ceilalti ( Takanari, Chiaki, Takuto), este indragostit de ea insa joaca rolul antagonistului intr-o prima parte.

Dupa succesul cu Shinshi Doumei Cross, o manga shoujo care nu contine elemente fantastice, Arina pare sa se fi decis sa se reintoarca la vechile ei povesti si la vechiul stil, astfel ca se poate observa o reintoarce la manga-ul Kamikaze Kaito Jeanne - din punct de vedere al povestii, Sakura lupta cu demoni, este tradata de Aoba si vanata de oameni, iar din punct de vedere artistic personajele sunt desenate mai liniare, mai slabe si oarecum mai inexpresive. Background-urile si screen toning-ul redau in continuare stilul magic,romantic al desenelor Arinei.

Din punctul meu de vedere, Sakura Hime Kaden este o manga care merita citita atat de fanii vechi ai Arinei cat si de cei mai noi. Din pacate, aceasta manga nu se ridica la nivelul celor precedente! Am fost dezamagita intrucat nu este o poveste originala, iar balansul dintre romantic si motivul luptei cu demonii nu este bine definit; povestea inclina cand inspre unul, cand inspre altul. Consider manga Shinshi Doumei Cross(The Gentlemen's Alliance Cross) cea mai buna si mai interesanta a Arinei, iar Sakura Hime Kaden ca fiind cea mai neoriginala, caci in loc sa progreseze atat cu calitatea povestii si a artei, acestea s-au intors in timp la Kamikaze Kaitou Jeanne si Time Stranger Kyoko!
Nu am citit inca toata manga, deci surprize pot aparea oricand. Inceputul nu a fost satisfacator insa aceasta manga are un potential urias! Astept sa vad cum va exploata Tanemura Arina acest potential in viitoarele volume!

6

Legenda Printesei Sakura constituie o suprapunere mixata uniform a genurilor Fantastic, Istoric si Romantic. Aceste genuri constituie un coctail incantator, unde iubirea transpusa intr-o epoce trecuta a traditionalei Japonii, este pictata intr-un portret al fantasticului, ce poate fi pe placul oricarei fete. Aceasta poveste, insa, este subliniat de un fir epic clasic, reluat un multe manga-uri, si insirat intr-un mod aievea si nu foarte reusit. Cu toate acestea, povestea in sine, desi clichée, este captivanta de la anumite secvente, si te atrage inspre a citi mai mult.

Povestea: Inca din primele 30 de pagini ale manga-ului, cititorului i se fac cunoscute toate detaliile importante ale acestei manga. Printesa Sakura, desi avand frageda varsta de 14 ani, este sortita sa se casatoreasca fara voia sau acordul ei cu printul Aoba Oura. In peisaj se introduce un tanar splendid, cu insusiri trupesti impecabile, insa cu o personalitate impertinenta in fata printesei, cu toate ca el era un simplu mesager. Acesta soseste sa o informeze pe printesa cu privire la casatoria ei cu printul, spre indignarea ei. Aceasta veste o duce la fortarea ei de a parasi incinta cladirii in care locuia, insa numai dupa ce i-a fost prezentat cititorului faptul ca ea nu are voie sa se uite la luna plina. Insa se pare ca dupa ce fuge, ea priveste luna plina, si aceasta se transforma instantaneu intr-un monstru mitic. Insa inainte ca ea sa fie ranita in vreun fel, mesagerul o salveaza la timp.  Iar dupa ce a certat-o, Byakuya, o batranica ce se ingrijea de Sakura, ii spune povestea trecutului ei si a sortii ei fatidice. Astfel, printesa este atrasa intr-o vasta batalie care este nelipsita de elementele romantice.

Personaje: Dupa cum ati aflat, personajul principal este printesa Sakura, o printesa rasfatate, a carei greutati este asociata cu una a unui 'urs', in ciuda aparentei sale extrem de delicate si feminine, ca a oricarui alt personaj anime. Ea este un exponent al personajelor Tsundere, personaje care desi au un strat exterior de rautate fata de lumea din jur, in interior sunt foarte blande. Probabil v-ati obisnuit cu acest gen de personaje, intru-cat sunt prezene in majoritatea animeurilor noi.

Arta: Este un stil destul de frumos, in care este accentul pus pe detalii, insa se pare ca mai putin pe anatomie. Insa aceasta ignoranta a anatomiei, si greselile de rigoare sunt prezente in majoritatea mangaurilor mai vechi. Insa personajele au expresii frumoase, placute.

Pareri personale: Personal, nu mi-a placut aceasta manga de nici-o culoare. In primul rand, daca nu esti un fan al acestui gen fictional, nu prea poti sa-l citesti fara sa-ti dai ochii peste cap la acele cliseuri deranjante chiar. Un alt motiv al displacerii mele a fost povestea a carei detalii au fost toate concentrate in primele pagini. Actiunea a inceput brusc, ca si cum am fi fost deja in mijlocul mangaului, toate ideile au fost rasturnate asupra cititorului intr-un mod coplesitor, sentimentele au avut o incercare evidenta de a impune anumite sentimente, insa efectul a fost tocmai contrariul celui scontat...Mda. Cu alte cuvinte: daca esti obisnuit cu o manga a carei poveste este complexa, asternuta uniform, cu o psihologie mai analitica, din care cititorul trebuie sa mai si deduca anumite lucruri, NU cititi aceasta manga. Insa, stiu si eu, daca suntei la o varta de vreu 12 ani si sunteti obisnuiti cu mangaurile shojo, si in care urmariti doar firul iubirii si al trairilor personajului principal, ar putea fi pe gustul vostru.

Deci PS...a fost o DURERE sa citesc aceasta manga x'D da na, ce nu fac eu pt oua~ Multumesc pt atentie ^u^

PPS: MULTUMESC TEMELOR LA ROMANA, SI ANUME COMENTARIILOR LITERARE, CARE M-AU AJUTAT SA INFAPTUIESC ACEST REVIEW x'DD

7

Sakurahime Kaden este unul din manga-urile lui Tanemura Arina, cu o poveste de genuri shojo, romance si drama cu care ne-a obisnuit de-a lungul timpului. Manga-urile lui Tanemura au fost intotdeauna de succes, nu numai datorita graficii detaliate cu mare atentie, dar si datorita tuturor intelesurilor ascunse ale povestii si chiar ale sentimentelor personajelor.
      Acest manga este bazat pe povestea Printesei Kaguya, ce se spune ca a venit de pe luna, dar in ciuda faptului acestuia, Sakurahime Kaden este un manga original din mai multe puncte de vedere.
      Sakura este descendenta printesei Kaguya, si, ramasa fara parinti, urmeaza sa se casatoreasca cu unul dintre printi; aceasta este doar la suprafata. Adevatul este ca Sakura e, la fel ca si mama si bunica ei, un demon venit de pe luna ce manana oameni si nu poate imbatrani ori muri vreodata.
       Desi povestea pare simpla, ea este de fapt una destul de complexa, ca in toate manga-urile autoarei; Incepe cu elemente de shojo si romance obisnuite, si prin dezvaluiri treptate inainteaza spre elementul de drama al povestii. Desi Sakura este o fata pozitiva si energica, ea ascunde multe drame interioare si suferinta din cauza poverii descendentei ei, dar incearca sa le depaseasca pe toate. Celelalte perosnaje mi se par de fapt si mai complexe- in special pentru faptul ca nu ne sunt aratate niciodata gandurile lor, nu imi pot da seama ce gandesc sau care sunt sentimentele lor adevarate.
        Desi am citit numai un volum din acest manga, si desi pare mult, am impresia ca nu stiu nimic despre el. Cred ca este genul de manga ce este alcatuit in intregime de un mister ce va fi rezolvat pe parcursul intregii opere, fiecare episod si scena fiind un element important in acest scop; acest lucru i ofera manga-ului complexitatea si confuzia pe care o prezinta.
       Mie imi place acest manga. Nu stiam de existenta lui, dar co ocazia aceasta am aflat. Nu mi se pare cel mai bun dintre manga-urile autoarei, dar are cu siguranta ceva special pe langa elementul shojo in jurul caruia a fost creeat, si desi este inspirat dintr-o poveste deja existanta, mi se pare intru totul original. Si cel mai important, ma face sa gandesc ca n-ar fi rau sa-l am prin casa si sa-l citesc cand vreau eu; Este fara indoiala un manga care-mi place si care promite multe in ciuda inceputului confuz, si sunt convinsa de faptul ca merita o sansa.