1

Topic: Comanda pentru cartile indisponibile

In ultimul timp am primit din ce in ce mai multe mesaje in legatura cu cartile care nu pot fi comandate (care au status "Indisponibil"). Multi intreaba cand vor putea fi disponibile din nou sau de ce nu pot fi comandate.

Situatia este asa: furnizorii au unele carti in stoc si altele nu. Unele ies repede din stoc, altele nu mai apuca niciodata sa apara in stoc. Cele mai multe carti se pot comanda lejer si sunt stocuri suficiente pentru ele... problema apare pentru ACELE carti care fie sunt in cateva exemplare pe stoc, fie tocmai au iesit. Noi putem comanda si carti pe care furnizorul nu le mai are pe stoc... asta ii semnalizeaza acestuia ca acele carti sunt dorite si sa faca mai departe comanda la editura. Pe de alta parte, asta NU garanteaza ca le va si primi de la editura. Si chiar daca le va primi, nu stim cand. Deci o comanda pentru o astfel de carte nu e o comanda garantata ci pur si simplu cresc sansele sa fie primita.

La asta se adauga si pre-comenzile pentru cartile care nu sunt in stoc pentru ca nu au aparut inca la editura. O comanda in avans da posibilitatea "asezarii la coada" - adica cu cat se da comanda in avans mai repede cu atat va creste sansa primirii ei (si uneori primirea chiar inaintea datei oficiale). Este mai putin important pentru carti foarte populare insa poate sa conteze pentru acele carti pe care furnizorii nu le comanda in cantitati foarte mari de la editura. E ca un fel de rezervare  de loc :-)

Rezumat: ca sa impuscam mai multi iepuri in acelasi timp vrem sa dam posibilitatea de a comanda acele carti care sunt acum indisponibile la comanda si de a face comenzi in avans pentru acele carti care urmeaza sa apara in curand. In paralel vom incepe sa semnalizam (acolo unde se poate) cartile care sunt indisponibile fara sansa de a putea fi comandate (adica nu numai ca nu le are furnizorul in stoc, dar si editura a anuntat ca nu mai tipareste acele carti).

Toate noutatile descrise mai sus presupun niste modificari MAJORE in sistemul de afisare a produselor, de prelucrare a comenzilor, de actualizare a situatiei stocurilor. Multe schimbari trebuie facute in bucataria noastra (pe care nu o vedeti) insa multe alte schimbari va vizeaza direct pentru ca va veti lovi de ele.

In primul rand ca nu vom mai avea afisate starea produselor ca pana acum. Adica doar "In stoc", "Disponibil la comanda" sau "Indisponibil"... Probabil ca vor apare si "Nu se mai tipareste", "Comanda in avans"... "Indisponibil" va ramane pentru cartile pe care furnizorii chiar nu le vor putea aduce din diverse motive (altele decat ca nu se mai tipareste).

INTREBARE 1: daca la cartile care erau pe stoc la furnizor si se puteau comanda avem status-ul "Disponibil la comanda" atunci cum sa se denumeasca status-ul pentru cartile care nu sunt in stoc la furnizor dar se pot comanda?

INTREBARE 2: cat sunteti dispusi sa asteptati pentru cartile indisponibile pana cand decideti ca nu mai are rost si anulati comanda?

INTREBARE 3: la incheierea comenzii vom afisa separat cartile care sunt deja in stoc la furnizor de cele care nu sunt in stoc la furnizor si vom da estimari diferite pentru livrare. vreti sa aveti posibilitatea de a selecta si cum vreti sa primiti acele comenzi? adica ceva de genul: "vreau sa primesc toate cartile odata" / "vreau sa primesc cartile pe masura ce sunt disponibile" (iar alegerea uneia sau alteia dintre optiuni sa schimbe costul de transport).

astept ideile voastre. daca mai aveti prieteni care au comandat de la noi spuneti-le si lor despre aceste modificari si despre acest thread... cu cat primim mai multe pareri cu atat putem face modificarile cele mai potrivite.

andrei

into making people happy business

2

Re: Comanda pentru cartile indisponibile

1. Intrebarea aceasta are legatura si cu intrebarea 3...oarecum. I mean, la finalizarea comenzii vor aparea cartile din stocul furnizorului si cartile care nu sunt in stoc, aici puteti sa le despartiti in doua grupe.

2. ...sincer, as vrea sa par tare si sa spun ca sunt dispusa sa astept, dar nu cred ca pot. Vreau sa spun, poate unii chiar vor sa citeasca manga/comic/whatever-urile (I mean, they could read them online, but maybe they dont want to) so... presupun ca majoritatea dintre noi nu am putea astepta mai mult de 2 luni. (Ce e intr-adevar mult).

3. Desigur ca vrem. E o idee geniala.

Alte observatii::
Chiar ma bucur ca veti pune si alte statusuri. And there would be another thing I want to point out. Cand un volum este "indisponibil" putem alege sa fim alertati cand devine disponibil. Dar, e un lucru pe care l-am observat. De fiecare data cand primesc email spunandu-mi de volumele devenite disponibile cosul meu de cumparaturi se goleste. Can't you please fix this thing? It's really troublesome.

Thank you and I hope these changes will make MangaShop a better place^^ and more popular,of course.  smile

3

la punctul 1 ma refeream la denumirea status-ului ("Disponibilitate") din pagina volumului (in casuta "Cumpara").

am retinut chestia cu cosul si vom cauta sa rezolvam :-)

andrei

4

super big_smile
(intre timp m-am mai calmat, scuze pentru mesajul de azi dimineata.)

1. pentru cartile disponibile la furnizor, ar trebui sa ramana "disponibil la cerere", CU mentinerea perioadei preconizate pentru livrare.
pentru cartile ce ar putea intra in stoc la furnizor, ar putea fi folosit ceva gen "pre-comanda" sau "rezervare pentru comanda sigura". ambele / oricare ar trebui insotit(e) de un termen estimativ de asteptare. 
eventual, un comision de risc pentru mangashop, ca sa nu se entuziasmeze exagerat cei care doresc anumite carti, pentru a-i stimula sa se gandeasca bine si sa-si planifice platile inainte de a rezerva. comisionul ar putea fi legat cumva de o reducere a costurilor de transport in romania, ca sa nu arate ca o suprataxa si ca sa nu se descurajeze cei care vor sa foloseasca un astfel de sistem dar nu vor sa riste sa plateasca prea mult in plus.
sorry, nu e treaba mea big_smile - eu una as plati un pic in plus ca sa pot rezerva una sau mai multe carti si sa nu trebuiasca sa "pazesc" site-ul. si mai am si un timing execrabil, dupa cum demonstreaza destule din intrebarile postate pe forum sad

2. daca e vorba de carti indisponibile pentru ca n-au fost inca tiparite, insa care sunt inca oferite cu pre-order la furnizorii mangashop, cred ca exista niste perioade rezonabile de asteptare inainte ca pre-comanda sa fie anulata. eventual perioadele sa depinda de genul cartii si / sau credibilitatea editurii (sunt unele edituri pentru care e mai sigur sa presupui ca vor intarzia decat ca vor publica la timp.)
eu as propune ceva gen:

1-2 luni asteptare maxima pentru manga "normala" (all ages pana la 13+)
2 luni asteptare maxima pentru manga calificata 16+
3-6 luni asteptare maxima (cu prelungire solicitata la fiecare luna dupa a 3-a) pentru manga 18+

stiu ca e cam complicat, insa in afara de akadot, nu stiu niciun alt site care sa informeze cat de cat precis care este perioada de asteptare pana la intrarea in stoc a unor carti, in special a celor 18+ (ma uit la amazon, de ex.) cat despre prelungirea solicitata periodic pentru manga 18+, mai sunt niste site-uri unde mai apar din cand in cand manga, cine stie de pe unde si cineva ar putea alege sa cumpere de acolo daca nu mai are rabdare.

3. eu am cerut mereu "toate impreuna", insa data livrarii nu era mult diferita pentru ca nu puteau fi comandate decat produse "disponibile la cerere". daca introduceti pre-comanda, ea ar trebui confirmata inainte de expediere oricum, cand produsele intra in stoc, nu?
cred ca nu va fi o problema daca se pot selecta produsele care sa fie livrate impreuna / sau nu, si cumparatorul sa poata alege sa lase in asteptare cartile pre-comandate si care nu au intrat inca in stoc la furnizor si au termen de livrare incert pentru moment. poate sa fie posibila selectarea atat a produselor ce sa fie livrate impreuna, cat si a modului in care sa poata fi livrate (in functie de data la care devin disponibile) - bineinteles cu modificarea pretului de transport in conformitate cu alegerea facuta.
sorry, suna complicat... poate inainte de a modifica sistemul de comanda ar putea fi facuta o simulare? cred ca un poll cu optiuni in topicul asta si pe site-ul principal ar ajuta, nu cred ca toti clientii mangashop intra in forum.

nu stiu care e problema cu alertarea prin email... insa la toate cartile pe care le am in wishlist si pe care le asteptam de mai mult timp (cum ar fi "no touching at all", cea care a aparut si disparut ieri sad) setasem "alerta cand devine disponibil" si nu am primit niciun email (si nici nu au ajuns in spam.)
cum ziceam, am venit sa verific pe site si le-am gasit aici. poate au fost de mai multe zile insa... poate e o problema cu alertarea prin email.

e.

Absolute Beginner

5

1. "In stoc la furnizor" , "la comanda"

2. E complicat.

Maxim 6 luni. Spun 6 luni ca e un timp destul de lung, editurii au timp sa faca mai multe exemplare, cartile pot sa ajung la distribuitori linistit, si oricum, daca nu primim intr-un jumat de an, ar fi bun daca puteam sa comandam din noua si timpul va fi reinoit, adica asteptarea incepe din nou.

Sau cand facem comanda la lucruri indisponible atunci are fi bun daca ar fi un campie pe pagina de comanda (sau in cos) unde putem sa precizam cat timp putem/vrem sa asteptam. (1 luna, 2 luni...pana la 6 cum am spus mai sus, nu cred ca trebuie sa fie detaliat prea tare, deci sa nu fie ca asa ->1 luna, 2 saptamani, 3 zile is 4 ore)

E inconvenient sa asteptam prea mult, ca si acum trebuie asteptat mai mult de 2-3 saptamani dar macar stim ca vor veni intr-o perioada specificata, dar daca comandam ceva si nu stim cand o sa ajunga atunci se poate ca exact cand ar veni nu sunt bani pentru manga(si de aia am propus maxim 6 luni)

Eu am intotdeauna niste bani in rezerva, deci eu sunt pregatit pentru surprize, dar daca vin dupa 2 ani poate ca in timp nici nu mai amintesc ca am facut comanda candva.

3. E o idee buna, insa eu am crezut ca asta se poate face daca cerem asta in campia "Observatii" sau daca scriem un mail. Dar totusi e idee buna, ca e mai convenient.

edit: @egr, nu vad logica in clasificarea ta de asteptare. De ce nu sa avem voie sa asteptam 5 luni pentru manga all ages? Daca imi trebuie chiar una care este sub categoria aia, nu vad ca de ce sa vin in fiecare 2 luni ca plasez comanda din nou.

Last edited by bmate (03.02.2011 21:29:45)

6

INTREBARE 1: Cred ca pre-comanda ar fi ok sau rezerva cartea smile spun si eu ce imi trece prin cap tongue

INTREBARE 2: Eu sunt o persoana f rabdatoare, asa ca sunt dispusa sa astept oricat este nevoie, numai sa stiu ca exista sanse mult mai mari sa intru in posesia cartii decat pana acum
Ca sa sustin teoria cu rabdarea: astept sa apara Only the ring finger knows [novel] vol 4 si 5 de o gramada de vreme, si inca nu am renuntat, etc....
Daca ar exista acest sistem as sta mult mai linistita ca nu o sa pierd cartea daca nu intru 2-3 zile pe site sa vad daca este sau nu disponibila.

INTREBARE 3: Da, mi se pare o idee super smile

7

bmate wrote:

edit: @egr, nu vad logica in clasificarea ta de asteptare. De ce nu sa avem voie sa asteptam 5 luni pentru manga all ages? Daca imi trebuie chiar una care este sub categoria aia, nu vad ca de ce sa vin in fiecare 2 luni ca plasez comanda din nou.

era doar o propunere.
nu cumpar manga shounen sau asemenea, insa mi se pare ca volumele apar mai regulat decat unele manga 18+, de exemplu (de fapt, cu cat sunt mai multe volume intr-o serie, cu atat mai stabila pare publicarea lor.)
daca si la acestea apar perioade foarte lungi de asteptare comparativ cu termenul de publicare anuntat anterior, mea culpa. pot intelege ca un titlu poate fi foarte asteptat / dorit indiferent de ratingul de varsta... ca doar mi se intampla big_smile

cat priveste confirmarea comenzii dupa un timp mai lung, cred ca e normal. 3 luni e destul de mult si se pot schimba destule, cu atat mai mult in 6 luni.

p. s. nu vreau sa spun ca unele manga nu merita asteptate decat daca sunt in anumite categorii, ci doar ca de obicei se lasa asteptate manga din categoriile 16+ sau 18+... (atat cat cunosc eu. repet, s-ar putea sa ma insel. sorry big_smile)

Last edited by egr (03.02.2011 22:16:17)

Absolute Beginner

8

Chm!

1. Le iau pe rand, ca sa fie mai usor (logic)
Disponibil in stoc, ar trebui sa ramana asa cum e.
Disponibil la comanda-furnizor, pentru actualul "Disponibil la comanda"
Disponibil la comanda-editura, sau.. Pseudo-comanda  big_smile  pentru cartile care nu sunt in stocul furnizorului, dar pot fi comandate de catre furnizor de la editura
Disponibil la pre-comanda pentru cartile care vor intra in curand in stocul furnizorului (rezervare xD)
Indisponibil si Nu se mai tipareste, exact cum ai spus tu.

2. Cred ca 6 luni sunt de ajuns.. o.O Cred. Acum nu stiu cat ar dura de exemplu pentru furnizor sa ia in considerare cererea unui volum de aici, apoi sa se intereseze la editura, sa-l comande, sa-l primeasca si apoi sa-l trimita incoace. Dar totusi, cred ca 6 luni ar fi de ajuns, dupa care sa se anuleze comanda, dar totusi sa se verifice inainte daca nu cumva e pe drum.

3.Intrucat eu le ridic tot timpul de la sediu, imi e indiferent.

9

Am o intrebare legata de seria Fushigi Yuugi, a lui Yuu Watase. in momentul de fata, volumele separate apar( cu cateva exceptii) indisponibile, fiind disponibila numai colectia VizBig.
La volume separate, scrie ca nu se stie cand revin in stoc. Aici vine intrebarea mea: avand in vedere ca deja a aparut o serie vizbig, care sunt sansele ca manga sa mai revina in stoc? Ca sa stiu daca sa mai visez la seria initiala sau sa imi iau Vizbig...

a quest of chasing the supernatural is never a quest of boredom

10

iti recomand Vizbig :-(

andrei