1

Topic: Manga Reviews

Yo! Stie cineva vreun site bun pentru review-uri manga? Vreu sa stiu la ce sa ma astept inainte de a cumpara o manga  big_smile

2

Re: Manga Reviews

hmz... ar trebui sa facem ceva de genul asta si pe mangashop. nu?

andrei

into making people happy business

3

Pai, exista posibilitatea deja, nu?: star rating si comments. Eu, cel putin, imi scriu parerea despre fiecare manga pe care am citit-o (not many, but still big_smile).

Shall I take you to the place...
http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/darczon69.jpg
...where wishes come true?

4

Da, ar fi bine sa facem review-uri si pe mangashop  smile

5

ma gandeam la review-uri detaliate: grafica, poveste, personaje etc.
rating si comments sunt practic variantele pe scurt. iar uneori cei care scriu la comment pun doar intrebari sau scriu altceva, nu parerea lor despre respectivul volum.

andrei

6

Inteleg, este o idee super! Cand o punem in practica?

7

nu imi dau seama cum e mai bine... review-urile sa aiba o sectiune separata a site-ului si sa apara la fiecare serie in parte sau doar la fiecare serie si atat?

am nevoie de feedback din partea cat mai multor oameni. inclusiv interesati pentru a face aceste review-uri.

andrei

8

Cred ca cel mai bine ar fi sa implementezi un link al review-ului la pagina respectivului volum (review-ul poate sa fie facut pentru acel volum, sau pentru toata seria). Review-ul in sine poate fi scris aici, pe forum, intr-un topic separat. Nu toti clientii intra pe forum, iar in acest mod evitam aceasta problema.

Cat despre cei care scriu review-uri...eu m-as oferi voluntar, dar nu am citit suficient de multa manga ca sa am o parere obiectiva big_smile. Asadar, I'd rather pass. smile

9

Intradevar, pe pagina de unde se poate face comanda unei carti,trebuie sa existe un link catre review-ul acelei serii.Uneori este necesar si un review al volumului respectiv atunci cand actiunea nu este liniara si au loc modificari de situatii sau gen antologii in care sunt povesti separate.Review-urile au doua functii: Fie stiu de serie si vreau sa o cumpar si atunci citesc review-ul sa ma conving ca merita , fie nu stiu de serie , citesc sectiunea de review-uri si atunci o caut sa o cumpar.Asa ca din nefericire pentru admin , il punem la munca , face o sectiune separata de review-uri cu link-uri dinspre si catre pagina de cumparare a unei serii/carti  big_smile  si astfel ne ajuta pe noi sa intelegem mai bine ce se intampla pe mangashop.

10

Numai sa nu uitati sa mentionati in reviewuri si calitatea cartii (tiparirea, calitatea hartiei, daca paginile care ar trebui sa fie colorate sunt in negru/alb sau nu, se citeste de la stanga la dreapta etc. )

Eu daca vreau sa stiu ca e bun povestea atunci ma duc sa vad voturi si comentarile la mangaupdates. Nu sunt interesat in reviewuri despre poveste, personaje sau arta. Dar totusi cred ca sunt ciudat si sunt sigur ca oameni normali ar aprecia reviewurile. In special ca o sa fie in limba romana, iar mare partea a resurselor pe net este in English (dar sa fiu sincer habar n-am cum stau situeri romanesti, nu vizit siteuri care vorbesc despre anime/forumuri numai pe Anidb, VNDB si numai pe Mangashop wink scriu si pe forum;  deci nici nu stiu daca cineva face deja reviewuri sau nu)

In fine, e o ideea buna.

Last edited by bmate (24.11.2011 01:05:30)

11

Intr-adevar. Ar trebui sa punem la punct un sistem de review. Nu cred ca ajunge un simplu: "e fain, cumparati-o". Asa cum a spus bmate, un review ar trebui sa contina cam toate informatiile necesare unui client: de la story (cat mai spoiler-free), la arta, la calitatea hartiei etc etc.

Asadar, ar trebui implementat un template: atunci cand cineva vrea sa scrie un review, sa urmeze respectivul tipar.