Review dengeki daisy:
Prima impresie a mea asupra mangaului lui Motomi kyousuke a fost cum nu se poate mai rea; “perfect”, mi-am spus cu un oftat, contempland coperta ce infatisa doi tineri chipesi pozand impreuna, “alta poveste despre un cuplu dragut si cum se formeaza”…
Atentia a inceput sa-mi fie captata, insa, din momentul in care am citit descrierea. Imbinand una dintre cele mai comune probleme ale secolului XXI cu un sentiment de romantism tragic, autoarea reuseste sa cucereasca inimile cititorilor, care se vor transpune, inainte de a-si da seama macar, in pielea personajelor si vor trai alaturi de ele atat de intens incat, la unele secvente, limita dintre plans si ras se va dizolva in neant…
Aceasta capodopera m-a facut sa simt ca exist in interiorul truplui meu asa cum nimic din lumea reala, nu a reusit… am aflat cum e sa te doara inima ( si credeti-ma, cuvintele nu o pot descrie) asa de mult, incat sa incepi sa plangi ca un copil in fata necunoscutului… am aflat cum e sa razi cu lacrimi, asa de tare incat nu te poti opri nici atunci cand te doare burta…am trait, pentru prima oara expreienta fluturasilor, caldura ce o lasa in trupul tau zambetul unei persoane mult iubite, sau chiar simpla ei prezenta sentimentala…
Si mai presus de toate, aceasta manga mi-a demonstrat ca dragostea nu este chimica, poate exista chiar si atunci cand singura legatura dintre inimi e un aparat mic si fragil... atat de fragil, incat, la o simpla neatentie, contactul dintre cei doi se poate rupe pentru totdeauna.
Voi sublinia inca un motiv pentru care numele Dengeki Daisy nu ar trebui parasit intr-un colt al mintii si, cu timpul, dat uitarii..: prezinta atasamentul unei fete de singurul lucru care i-a ramas de la fratele ei, protectia lui Daisy, dar si stradania sa de a confrunta cat mai independent problemele vietii, pentru a nu-l deranja. In contrast cu actiunile lui Teru, Daisy face tot ce poate pentru a avea grija de ea, folosindu-si talentul de hacker pentru a o salva de la necazuri.
Ies, bineinteles, in evidenta momentele comice specifice stilului, dar care reusesc sa pastreze o originalitate rara, prin intermediul glumelor utilizate. Astfel, tin sa remarc ca manga s-ar merita citita, chiar si numai pentru a trai experienta unei partide bune de ras.
In concluzie, niciodata n-am mai intalnit o carte care sa imbine asa de natural toate stilurile pe care le ador (comedy, romance, shoujo, mistery si school life) in timp ce pastreaza o nota de tragedie, si spun asta pentru toti cei care cititi acest review: “pierdeti una dintre cele mai frumoase experiente pe care le puteti avea daca nu o incercati!!!”
----------------------------
Sfarsit
Semnat, cea mai mare fana Dengeki Daisy din Romania >:3
acum pt a ma afla in treaba, adaug ceva: toti fanii shojo dn aceasta tara mica, va urmaresc unul cate unul si va rad in cap daca n-o incercati!!!!!!! Cand apare volumul 5????? >< uum… n-a facut parte din review, deci nu ma depunctati pt asta ^^;;; in plus, cui nu-i foloseste o amenintare mica, atunci cand are in fata ceva asa de bestial si nici nu se uita? O:)
Last edited by LeMONadEice (15.04.2011 18:57:37)
a quest of chasing the supernatural is never a quest of boredom