1

Topic: 15 Aprilie: Review Dengeki Daisy

Cineva are nevoie de un sfat: merita sa inceapa sau nu o serie noua. Postati pe acest thread un review cat mai complex pentru seria Dengeki Daisy. Cu cat e mai complex, cu mai multe informatii, dar fara multe spoilere cu atat mai bine. Concursul va tine pana la 23 si va fi jurizat de catre noi.

Edit:

Castigatoarea concursului de review pentru seria Dengeki Daisy este Kasuga Fujiwara. Nimeni nu a reusit sa compuna un review "ca la carte", insa castigatoarea noastra s-a apropiat cel mai mult de ce doream de la acest concurs. Felicitari!

into making people happy business

2

Re: 15 Aprilie: Review Dengeki Daisy

O sa incep prin a spune ca Dengeki Daisy este unul dintre manga-urile mele preferate. Multi spun ca este o manga “supraapreciata” dar din punctul meu de vedere povestea pe care aceasta incearca sa ne-o transmita este unica. Desi genurile (comedie, romantism si drama) sunt caracteristice unei manga shoujo fundamentala, Dengeki Daisy ne inseala asteptarile si, in schimb, ne uimeste. De asemenea, pot spune ca simtul umorului al personajelor face ca citirea acestui manga sa devina o placere. Cum am mai spus, acest manga se pare unic din mai multe aspecte :
In primul rand, stilul de desen al acestui mangaka, Motomi Kyousuke, este intr-o adevarata armonie cu personajele. Lucrul pe care l-am observat mai ales la personajele principale, mai exact la Kurebayashi Teru si la Kurosaki Tasuku. De exemplu, ochii. Stilul cu care ochii lui Teru au fost desenati, o face sa para o fata puternica si sincera, ce e chiar si adevarul. Acest lucru le da personajelor sentimentul de individualitate.
Pe al doilea rand se afla povestea. Aceasta reprezinta viata lui Teru, o fata isteata care traieste singura impreuna cu un telefon mobil ca amintire de la fratele sau decedat, si a lui Kurosaki, un om de serviciu ciudat care e de asemenea si un hacker renumit care se afla intr-un mare pericol de a cheli. Lasand gluma la o parte, telefonul are rolul de a-i permite lui Teru sa comunice cu un om necunoscut care se intituleaza DAISY. Teru se simte in siguranta cand vorbeste cu el, si adesea ii povesteste ce se intampla in fiecare zi prin e-mail. Printr-o intorsatura ciudata a destinului, Teru se trezeste ca servitoare a ciudatului om de serviciu. Povestea continua, si eventual cei doi devin din ce in ce mai apropiati, ca la sfarsit sa ne intrebam cine e acest daisy. La prima vedere, Dengeki Daisy pare o manga usor predictabila, dar dupa o vreme iti dai seama ca te inseli. Asta face povestea interesanta.
In ultimul rand dar nu cel din urma este umorul. In Dengeki Daisy exista intotdeauna o pagina sau doua in care nu te poti opri din ras si in care o scena dramatica poate fi subit schimbata intr-o scena comica. Nu vreau sa compar alte manga-uri cu Dengeki Daisy dar in termeni de comedie este cea mai buna. Totul pare natural.
Din punctul meu de vedere, Dengeki Daisy impreuna cu personajele sale definesc cu adevarat cuvantul drama. (Desi cateodata apare si mister). Si, tot din punctul meu de vedere, Motomi Kyousuke stie cu adevarat ce vor fanii sa vada si face o treaba minunata aratandu-ne asta prin munca depusa.
------
END
Oricine vrea sa citeasca Dengeki Diasy, vreau sa va spun ca nu ar durea sa o faceti. Pana la urma, daca nu ii dati o sansa ati putea cheli.^^

Last edited by HinoKahoko (15.04.2011 19:02:02)

3

Review dengeki daisy:

Prima impresie a mea asupra mangaului lui Motomi kyousuke a fost cum nu se poate mai rea; “perfect”, mi-am spus cu un oftat, contempland coperta ce infatisa doi tineri chipesi pozand impreuna, “alta poveste despre un cuplu dragut si cum se formeaza”…

Atentia a inceput sa-mi fie captata, insa, din momentul in care am citit descrierea. Imbinand una dintre cele mai comune probleme ale secolului XXI cu un sentiment de romantism tragic, autoarea reuseste sa cucereasca inimile cititorilor, care se vor transpune, inainte de a-si da seama macar, in pielea personajelor si vor trai alaturi de ele atat de intens incat, la unele secvente, limita dintre plans si ras se va dizolva in neant…

Aceasta capodopera m-a facut sa simt ca exist in interiorul truplui meu asa cum nimic din lumea reala, nu a reusit… am aflat cum e sa te doara inima ( si credeti-ma, cuvintele nu o pot descrie) asa de mult, incat sa incepi sa plangi ca un copil in fata necunoscutului… am aflat cum e sa razi cu lacrimi, asa de tare incat nu te poti opri nici atunci cand te doare burta…am trait, pentru prima oara expreienta fluturasilor, caldura ce o lasa in trupul tau zambetul unei persoane mult iubite, sau chiar simpla ei prezenta sentimentala…

Si mai presus de toate, aceasta manga mi-a demonstrat ca dragostea nu este chimica, poate exista chiar si atunci cand singura legatura dintre inimi e un aparat mic si fragil... atat de fragil, incat, la o simpla neatentie, contactul dintre cei doi se poate rupe pentru totdeauna.

Voi sublinia inca un motiv pentru care numele Dengeki Daisy nu ar trebui parasit intr-un colt al mintii si, cu timpul, dat uitarii..: prezinta atasamentul unei fete de singurul lucru care i-a ramas de la fratele ei, protectia lui Daisy, dar si stradania sa de a confrunta cat mai independent problemele vietii, pentru a nu-l deranja. In contrast cu actiunile lui Teru, Daisy face tot ce poate pentru a avea grija de ea, folosindu-si talentul de hacker pentru a o salva de la necazuri.

Ies, bineinteles, in evidenta momentele comice specifice stilului, dar care reusesc sa pastreze o originalitate rara, prin intermediul glumelor utilizate. Astfel, tin sa remarc ca manga s-ar merita citita, chiar si numai pentru a trai experienta unei partide bune de ras.

In concluzie, niciodata  n-am mai intalnit o carte care sa imbine asa de natural toate stilurile pe care le ador (comedy, romance, shoujo, mistery si school life) in timp ce pastreaza o nota de tragedie, si spun asta pentru toti cei care cititi acest review: “pierdeti una dintre cele mai frumoase experiente pe care le puteti avea daca nu o incercati!!!”
----------------------------
Sfarsit

Semnat, cea mai mare fana Dengeki Daisy din Romania >:3

acum pt a ma afla in treaba, adaug ceva: toti fanii shojo dn aceasta tara mica, va urmaresc unul cate unul si va rad in cap daca n-o incercati!!!!!!! Cand apare volumul 5????? >< uum… n-a facut parte din review, deci nu ma depunctati pt asta ^^;;; in plus, cui nu-i foloseste o amenintare mica, atunci cand are in fata ceva asa de bestial si nici nu se uita? O:)

Last edited by LeMONadEice (15.04.2011 18:57:37)

a quest of chasing the supernatural is never a quest of boredom

4

Dengeki Daisy review:   

In primul rand vreau sa spun ca acest managa este primul manga preferat de mine. Cu toate ca greu gasesti o manga buna, tocmai ai dat peste ea. Aceasta serie “shoujo” este una din cele mai bune. Cred ca multi la prima vedere au spus ca este doar o manga obisnuita care va avea doar cateva volume si se va termina, apoi toti vor uita de ea. Dar nu e asa, aceasta seri e speciala. Motomi a creat-o in scopul de a inveseli oamenii, si cred ca i-a iesit foarte bine. Actiunea si personajele sunt foarte complexe , iar stilul de desen al lui Motomi este specific unei manga gen shoujo. Referitor la stil, Kyousuke are un stil aparte care face personajele sa para puternice prin felul in care arata sau prin felul in care se comporta. Cred ca, Motomi Kyousuke si-a dat seama ce fel de personaje si ce fel de actiune le plac fanilor maga-urilor shoujo, si poate a incercat mai mult sa-i bucure decat sa-si vanda creatiile. ^_^

Alt lucru de spus despre serie e ca actiunea se potriveste cu personajele ca o manusa. Personajul principal, Teru Kurebayashi este o fata de liceu care locuieste singura si care mereu are la ea un telefon de pe care poate contact pe cel numit DAISY. Fratele ei, Souichirou, a murit iar ei i-a lasat acel telefon, prin care il poate contacta pe Daisy, cel care o protejeaza pe Teru din umbra si ii spune ca orice s-ar intampla, va fi mereu in apararea ei (m-am exprimat cam ciudat scris asa^^). Intr-o zi ea reuseste, ca din greseala, sa sparga un geam, iar urmatoarea zi in clasa apare ingrijitorul scolii care care o va face “sevitoarea” lui deoarece nu are bani sa plateasca geamul spart. La inceput, Teru nu poate sa-l suporte pe Kurosaki ca si “sef”, dar pe parcurs relatia dintrei ei se intensifica si poate intr-un sfrasit Teru afla cine e asa-zisul Daisy. Actiunea este atat de buna mai ales ca iti da acel sentiment de….(nu-mi vine in minte), cum sa zic…, e ca si cum cel mai dragut baiat din scoala ta s-ar indragosti de tine. Acel sentiment te bucura mult. Eee, asa se imtampla si in Dengeki Daisy. Comic, romantic, shoujo, dramatic, miseterios, cam asa as putea descrie acest manga.

[Kyaaaa! Imi place atat de mult seria asta!! Cand o citeam nu mai puteam de rabdare sa vad ce se mai intampla cu cei doi , si chiar ma gandeam sa comnad volumele de pe mangashop. (scuzati penru reactia brusca 0_- )]

Revenind la normal, Dengeki Daisy este o mnaga care chiar merita citita, deoarece nu este una din acele serii care aibaperobaje sau actiune plictisitoare, dar nu este vorba numai despre asta, ci si despre faptul ca ea contine ceea ce ii intereseaza pe fani. Eu personal, am citit-o si chiar mi-a placut si inca imi mai place foarte mult. Iar cel mai amuzant lucru pe care il stiu din manga aceasta e replica lui Teru pe care ea mereu i-o spune lui Kurosaki: “Sa chelesti!” big_smile smile)

In acesta poti intalni momente care te vor face sa razi cu pofta, sa suspini, sa te amuzi de caracterul personajelor, si poate chiar sa plangi. Vei experimenta ceea ce eu numesc “funnyzamnetul” si vei avea parte de sentimente pe care poate nu le-ai mai simtit pana acum.^^

Sfatu meu: Daca nu citesti acesta manga vei pierde ceva atat de interesant si dramtic, incat chiar te va face sa plangi dupa. ^_^

----------------------         
Sfarsit! ^_^

Va rog nu ma condamnati dar, poate c-am scris numai prostii, dar asta mi-a venit in cap si asta e nebunia mea dupa oua. Iar voi, fanii manga-urilor stil shoujo, daca nu cititi acesta manga, Zeul Terubayashi va va blestema sa cheliti! ( asta nu facea parte din review, va rog san nu-mi scadeti din puncte 0_0 )

5

Vrei sa citesti Dangeki Daisy si nu esti hotarat daca vrei s-o faci?Ei bine,eu l-am citit,ce pot spune: ca este un manga de romantism,cu scene blande,sentimentale si care patrund la inima.Nu se compara cu manga-uri care contin secvente porcoase,ba din contra,ei vor sa evidentieze mai mult starile sufletesti decat cele fizice prin fapte si vorbe calde.Manga-ul se axeaza pe 2 personaje,Teru si Kurosaki.Cand fratele mult iubit al lui Teru era pe moarte,i-a darut acesteia un telefon prin care poate comunica cu o persoana de incredere a fratelui sau.Acesta se numea Daisy,numele unei flori albastre extrem de frumoase,cu care impartasea orice problema avea iar el mereu o sfatuia si o ajuta.Kurosaki era ingrijitorul scolii.Teru,facand o boacana,e pedepsita sa lucreze ore suplimentare alaturi de el,ajungand foarte apropiati unul de celalalt.Daisy si Kurosaki aveau personalitati foarte diferite dupa parerea fetei.Daisy era bland si saritor iar Kurosaki badaran si rautacios.Fata ajunge sa afle ca ,,fratele ei'' din spatele telefonului e defapt persoana care o cunostea,badaranul ingrijitor,Kurosaki.
Descoperind acest lucru,fata devine din ce in ce mai atasata de el.
Ti-l recomand cu caldura,e un manga de suflet,fiind foarte relaxant sa-l citesti,l-am achizitionat de pe www.mangashop.ro la un pret mic,sper sa-l citesti ca apoi sa ne spunem unul altuia diverse scene placute.

MisaPyon   smile

6

Sfatul meu este: da,merita sa incerci Degeki Daisy. Si o sa-ti spun si de ce.
     Dengeki Daisy e un manga al lui Motomi Kyousuke,o mangaka depre care s-a discutat mult pe tema daca e barbat sau nu. Manga-urile ei au de oboicei un personaj feminin puternic care,desi opus celor din shojo-urile oisnuite, e creat cu slabiciuni si faze lacrimogene.
      Multa lume spunea ca Dengeki Daisy e prea slavit si ca de fapt nu e de o calitate asa mare cum spune toata lumea, dar eu inca am vrut sa-l incerc; si nu am regretat. Desi tot shoujo,tot scrise de o femeie, tot drama, tot scene induiosatoare, acest manga mi se pare totusi unic; si e de asemenea si cea mai buna serie a lui Motomi kyousuke, fapt din cate am vazut eu,necontestat de mine.
      Povestea este despre Kuribayashi Teru, o fata “obisnuita” ca in toate povestile de acest gen, care e de fapt departe de normalitate. Si,desigur, despre povestea romantica a vietii ei..plus...un telefon-care e cel mai bun accesoriu adus povestii, si ceea ce o face atat de unica.
Pe langa asta, in acest manga este un mare secret – o parte buna la el este faptul ca desi suspansul e tinut pana iti pierzi rabdarea, asta se aplica doar la peronaje. Ca si multe dintre secretele existente prin manga, si acesta e predictibil, dar mi se pare un plus ca fara sa fie dezvaluit, ne este aratat noua foarte clar, fara sa ne faca sa ne piardem toata rabdarea si sa ne umplem de nervi din cauza lui.
     Pe cand majoritatea povestilor shojo se bazeaza pe intalnirea dintre o fata si baiat, si apoi toata povestea care se dezvolta de aici, in acest manga ne e prezentata o poveste deja existenta; si de fapt, e mai mult decat atat- povestea e mai adanca decat pare, si totusi nu chiar exagerata.
De asemenea,mi se pare bine reprezentat felul cum cateodata oamenilor le e mai usor sa comunice prin alte metode decat prin vorbe-in cazul asta, prin telefon.
Si felul cum e desenat e un lucru bun. Daca te-ai saturat de tipul cute si poate enervant de desen, si ti-a ajuns cuteness-ul pana-n gat, Dengeki Daisy poate sa te scoata putin din ritmul ala. Desi e shoujo, eu l-as recomanda pentru oricine-si pentru cei carora nu le place genul; pentru ca prezinta o poveste romantica vazuta dintr-o perspectiva poate mai putin abordata.
Iar personajul principal, Teru, nu e genul cu care ne-am obisnuit care nu mai poate nici sa gandeasca normal cand un baiat se apropie de ea.
Iar personaliatea lui Kurosaki  de a nu-si putea exprima direct sentimentele poate fi chiar cute-nu enervanta; si nici nu e genul de bishounen din ala care tot ce face e sa se dea la fata principala, ci de fapt are si el o constiinta.
       Acest manga descrie o poveste de genul alora complicate de cei implicati in ea; descrie capacitatea asta ciudata a moamenilor de a face lucrurile mult mai complicate decat sunt, si de asemenea neputinta lor de a fi sinceri.
Si au fost si parti tare amuzante, iar stilul de desen al autorului chiar ajuta la asta.
   Nu pot sa garantez c-o sa mori dupa el, pentru ca nu pot nici eu sa crap dupa el, dar ceea ce pot sa-ti spun sigur e ca merita sa-l incerci. Cu siguranta nu te vei ori dupa primul capitol, sau cel putin iti vei da seama ca este, dupa cujma incercat si eu sa-ti spun, un manga mai iesit din tipar, pe care poti oricand sa-l citesti cu placere.

Last edited by L.G. (15.04.2011 23:00:24)

7

PS 1: atentie, ca mai modific pana nu mai pot (caci nu l-am citit inca) lol

Dengeki Daisy, scris si desenat de Motomi Kyousuke si publicat in revista « Betsucomi »,  este un manga incadrat in genurile romance, comedie si drama, un shoujo care a adunat multi fani de-a lungul timpului, ceea ce a dus si la licentierea acestuia de catre Viz Media.
     Povestea, ca oricare manga shoujo, este una simpla, ce prezinta viata unei tinere liceene, mai explicit spus, partea sentimentala, de adolescenta indragostita (sau, aici, pe cale sa se indragosteasca). Ceea ce aduce elementul « picant » , si in acelasi timp popularitatea acestui manga este povestea putin iesita din tipar, care tine cititorul cu sufletul la gura si il absoarbe cat mai mult.
    Actiunea se invarte in jurul unei fete pe nume Kurebayashi Teru, eleva la liceu, care isi pierde fratele, singurul sau membru al familiei. Acesta, inainte de a muri, i-a lasat un telefon mobil prin care Teru poate lua legatura cu asa-numitul « Daisy », o persoana misterioasa care, dupa cum spune fratele ei, va avea intotdeauna gija de ea si o va proteja in orice situatie. Se dovedeste a fi adevarat, intrucat tanara comunica des cu Daisy, si gaseste sprijin in acesta, mai ales dupa moartea fratelui mai mare. Viata lui Teru se schimba cand il intalneste pe Kurosaki Tatsuku, ingrijitorul scolii, care ii cere sa-i devina sclava din cauza faptului ca a spart un geam pe care nu are cum sa il plateasca. Incepand cu lucruri simple, ca si ‘terorizarea’ din partea consiliului studentesc, ea reusind sa treaca peste toate cu un zambet, ajutata de atitudinea sa energica si mereu pozitiva.  Dar, pe parcursul povestii, aflam cat mai multe despre Daisy, despre sentimentele lui Teru fata de acesta si de Tatsuku, si, mai ales, despre misterul care invaluie moartea fratelui ei, mister despre care ea nu are inca nicio banuiala ca ar exista. Este oare vreo legatura intre Daisy si Tatsuku? Oare cum va reactiona protagonista noastra cand va trebui sa se confrute cu diferite situatii dificile ? Cum va raspunde la bunatatea, dar si la necajirea de care are parte de la Tatsuku ? Va afla ea vreodata adevarata identitate a lui Daisy ? Se va dovedi cauza mortii fratelui ei o tragedie ?
    Personajele sunt conturate cat mai bine pe parcurs, aflam cat mai multe despre ele, dar este asternut si un anumit grad de misteriozitate asupra lor, incat cititorul sa fie mereu tinut in suspans. Personajele principale au un caracter bine dezvoltat, detaliat, cu defecte si calitati, sunt mereu puse la incercare de catre autor si cresc cu fiecare intamplare din care capata experienta si poate si un gram de intelepciune. Personajele secundare au un rol bine definit in poveste, isi fac aparitia si sunt absente in momente corect alese, fara sa incurce inutil mersul lucrurilor. Desi par sterse, scopul lor este important, personaje faradecare povestea nu s-ar putea conecta.
    Stilul de desen se poate spune ca este putin nepotrivit unui manga de gen shoujo (prin simplutatea, lipsa de artificialitate a sa), dar acesta este nimerit, favorabil pentru povestea putin dura uneori, dar cu o atmosfera calda si optimista pe care Motomi Kyousuke incearca sa ne-o transmita. Un stil simplu, dar in acelasi timp detaliat si interesant.
    ‘Gradul de placere’ se poate spune ca este ridicat, deoarece mangaul ofera o lectura placuta, relaxanta, fiind totodata surprinzator si usor spontan. Mangaul in sine se aseamana unei scari, urcand, crescand incet in intensitatea sentimentelor si a actiunii.
      Desi genul shoujo are ca public tinta tinerele domnisoare, acesta poate fi apreciat la acelasi grad si de tineri, dat fiind faptul ca ne sunt prezentate atat sentimentele fetei, ale lui Teru, cat si cele ale baiatului, ale lui Tatsuku, ambele sexe putand deci sa se regaseasca in aceste personaje, chiar de ar fi o asemanare mica.
      Desi exista tot felul de gusturi in alegerea unei noi lecturi, oricarei creatii trebuie sa ii fie data macar o sansa inainte de a fi abandonata, asa ca, cei care doresc, sunt bineveniti sa-l incerce !  Totusi, mangaul poate fi recomandat celor care cauta ceva interesant, pozitiv, original, putin provocator si unic (relatia dintre Daisy si Teru, o relatie ce functioneaza la distanta), cat si dramatic si tainic, un secret care te tine cu mangaul in brate, dar si celor curiosi, care doresc o provocare prin incercarea unui nou gen.

Last edited by Kasuga Fujiwara (15.04.2011 23:11:25)

8

--  Dengeki Daisy--
                 O serie care are ca personaj principal pe Kurebayashi Teru , o adolescenta care invata la un liceu (e sefa de promotie) unde lucrurile stau putin ciudat, fiind impartit in douta tabere : studentii bogati si cei saraci , ea ajunge sa munceasta pentru ingrijitor (ingrijitorul, Kurosaki Tasuku, are mai mute fetze acesta osciland intre gentleman si nesimtit) dupa ce produce daune scolii pe care nu le poate platii deoarece nu are pe nimeni (nu are parinti ,iar fratele a murit cu un an mai devreme lasandu-i un telefon cu numarul lui ''Daisy'') , decat un prieten protector "Daisy'',cu care comunica prin mesaje, aceasta necunoscandu-i adevatara identitate.
                O serie care se incadreaza in categoriile: comedie, drama , romanta, cuprinzand viata de zi cu zi a lui  Teru,(iti dai seama ca nu face tot aia in fiecare zi) meriata o incercare (dupa coperta mie nu mi-a placut, dar i-am dat o sansa si da e o manga destul de buna).

Last edited by paulbujy (15.04.2011 23:01:06)